Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nujno varstvo otrok v vrtcu od ponedeljka (6. 11. 2020) dalje

Glede na epidemiološko sliko v državi bodo vrtci tudi po jesenskih podaljšanih počitnicah odprti le za nujne primere. Zaradi lažje organizacije dela za nas in za vas, so vas naše vzgojiteljice pozvale, da najavite nujno varstvo otroka tudi od ponedeljka (6. 11. 2020) dalje. Do nadaljnjega bo odprta le enota vrtca Sveta Ana. O vseh podrobnostih boste sproti obveščeni, pri tem pa še naprej upoštevajte, da bo potrebno vzgojiteljici posredovati potrdilo delodajalca, ki izkazuje potrebo po nujnem dostopu vrtca. Istočasno vam bo vzgojiteljica dala v podpis izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami. Prosimo za razumevanje in bodimo odgovorni še naprej.

RAVNATELJ

Spoštovani starši otrok v vrtcu

Kot veste, je vlada odredila zaprtje vrtcev z nekaj izjemami z namenom zajezitve širjenja virusa COVID – 19. G. župan občine Sveta Ana je s sklepom dovolil odprtje vrtca za izjemne primere, ko starši opravljajo nujne službe za delovanje družbe in države. Vse tiste, ki boste v vrtec pripeljali otroka prosimo, da vzgojiteljici posredujete potrdilo delodajalca, ki izkazuje potrebo po nujnem dostopu vrtca. Istočasno vam bo vzgojiteljica dala v podpis izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami. Prosimo za razumevanje in bodimo odgovorni še naprej.

RAVNATELJ

Jesenski športni dan v 1. razredu

Na jesenskem pohodu smo se učenci 1. razreda odpravili v gozd. Tam smo nabirali liste in plodove različnih dreves in opazovali ter poimenovali katera drevesa rastejo v gozdu. Ker pa vemo, da v gozdu živijo živali, smo morali biti čim bolj tiho, da jih nismo prestrašili. Imeli smo se lepo.

 

Iz ZELENE IGRALNICE v PISAN sprehod skozi gozd

Mesec oktober je mesec pisanih sprehodov po naših gozdovih. Raziskovanje jesenskega gozda je bilo pravo doživetje tako za otroke kot tudi vzgojitelje iz Zelene igralnice. Spoznavali smo pojme, kot so na primer korenine, deblo, krošnja, drevesni listi, iglice, žir, želod, drevesna skorja, mah … Z zaprtimi očmi smo poslušali zvoke okoli nas, raziskovali gozdna tla, se sproščali ob objemanju dreves ter se igrali razne igre z naravnimi materiali. Spoznali in našli smo tudi nekatere užitne ter neužitne gobe. Hodili smo po deblu in s tem urili ravnotežje. Vseskozi pa smo seveda vdihavali čist gozdni zrak in se prijetno družili v čudovitem učnem ter igralnem okolju. Obisk gozda smo nadgradili tudi z dejavnostmi v igralnici. Z različnimi tehnikami smo izdelovali jesenske liste, s tipanjem ugotavljali predmete iz gozda, s kamenčki pa ob igri urili štetje, velikostne odnose in razvijali tudi osnovne miselne operacije.

OBVESTILO

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je od danes, 19. 10. 2020, razglašena epidemija. Ob vseh že veljavnih ukrepih je obvezna uporaba maske na prostem tudi za otroke od 6 let naprej, kar pomeni tudi na hodnikih, uporabi sanitarij, čakanju na šolski bus in pri dejavnostih na prostem. Velja za učence in zaposlene v šoli in vrtcu. Prosimo za razumevanje.

Ravnatelj

Pouk na daljavo – 6., 7. 8. in 9 razred

SPOŠTOVANI STARŠI!

Od ponedeljka, 19. 10. 2020 bo za učence 6. – 9. razreda pouk potekal na daljavo. Ostali učenci od 1. – 5. razreda pa bodo v šolo prihajali po ustaljenem urniku. Spremenijo se šolske vožnje in sicer:

Šolski bus, ki ga vozi g. Srečko bo zjutraj družil 1. in 2. vožnjo (Froleh in Zg. Ščavnica-Grabe-Trate) s pričetkom ob 6.45, naslednja vožnja (Ročica-Žice-Kremberk) pa ob 7.30 uri.

Tajhman bus ni spremembe. Iz šole bodo vožnje pričele mnogo prej in sicer že ob 13.45 uri. Za prevoz učencev 1. razreda, ki so jih spremljali starejši učenci na avtobus, poskrbijo starši oz. zakoniti zastopniki.

Vsa navodila za delo na daljavo so učenci dobili s strani učiteljev v šoli. Upam, da bo potekalo vse v najlepšem redu, predvsem pa bodimo strpni, učence pri delu na daljavo predvsem spodbujajte in jim, če je le mogoče, tudi pomagajte. Za kakršnakoli vprašanja lahko kadarkoli pokličete tudi v šolo.

Ravnatelj

Teden otroka v Lokavcu

V tednu otroka smo za učence pripravili številne vsebine. Obujali smo stare igre naših babic, bili smo likovni umetniki na prostem in v učilnici. Imeli smo dva dneva dejavnosti, kulturni in tehniški dan. Spoznavali smo poklice. Obiskali sta nas medicinska sestra in strežnica in nam podrobno predstavili svoj poklic. Obiskalo nas je gledališče z predstavo Kako kameleon dobi svojo barvo. Ker je letošnja tradicionalna Jesenska delavnica zaradi znanih razlogov odpadla, so učenci sami naredili jesensko dekoracijo pred šolo. Skratka, otroci so se v tem tednu zabavali, časa za dolgčas ni bilo. V spodnji galeriji si lahko ogledate utrinke iz tedna otroka na naši šoli.

Teden otroka v vijolični skupini

Letos nam je trenutna situacija malce spremenila plane v tednu otroka, a smo se vseeno imeli odlično.  Ker je bila letošnja tema tedna otroka odgovor je pogovor, smo se v vijolični skupini odločili, da pri načrtovanju določenih dni sodelujejo tudi otroci. V ponedeljek smo si tako na željo otrok priredili kino, v torek smo obiskali našo kuharico, za katero otroci trdijo, da kuha najboljše na svetu. Skupaj z njo smo spekli odlično korenčkovo pecivo. V sredo je sledila lutkovna predstava z vzgojiteljico Suzano, v četrtek nas je obiskala Tjaša in nam predstavila svoja konjička, pokazala s posnetki kaj vse z njima počne in kakšno opremo potrebuje za jezdenje, v petek pa smo se posladkali s slastnimi kostanji na našem igrišču.

kULTuRni Anovski pohod- 3. razred

Tretješolci smo se na kulturni dan podali na ultra anovski pohod. Kažipot so bile slike kameleonov, ki so nas pripeljale na zanimive postojanke. Prvi kameleonček nas je povabil na barvito lutkovno predstavo. Zadnji trije pa so nas popeljali po našem čudovitem kraju. Ogledali smo si Ocvirkovo kapelo in spoznali zgodbo o njeni postavitvi. Pot nas je nato vodila do Veršičeve hiše, ki je bila v preteklosti viničarska hiša. Naša zadnja postojanka na našem ultra pohodu pa je bil kulturni dom.

Če povzamemo: pester in zanimiv dan.

 

 

Teden otroka (Rdeča igralnica)

Povej mi kaj čutiš in misliš.

Povej mi kaj lepega, preden se posloviva.
Povej kaj dobrega, da spravo narediva.
Povej mi žalostne stvari, da te pogreje moj objem.
Povej vesele mi reči.
Povej mi, da si dobro.
Samo da vem,
ko me boš iskal,
kakšen odgovor ti dati smem.

Sreča je srečati prave ljudi,
z njimi deliti dobre stvari,
se spominjati lepih dni.

kULTuRno Anovski sprehod ali ULTRA sprehod

V sodelovanju s številni predstavniki občinskih društev smo danes izpeljali kulturni dan z naslovom kULTuRno Anovski sprehod ali ULTRA sprehod. Poudarek je bil na kulturnih ustanovah, kulturni dediščini in kulturi nasploh. Na našem ULTRA sprehodu smo spoznali številne zanimivosti, tudi tiste, ki tonejo v pozabo in hkrati uživali v predstavitvah, ki so jih pripravili posamezni predstavniki društev.

Učenci od 1. do 3. razreda so na svojem kulturnem sprehodu sledili škratu Zgubi in kameleonu, ki sta za njih pripravila lutkovno predstavo in zanimive dejavnosti med sprehodom.

Ob tej priložnosti se vsem, ki so pripomogli k izvedbi današnjega dne, iskreno zahvaljujemo.

Knjižničarki

 

DOSTOPNOST