Skoči na glavno vsebino
Select Page

Office, digitalna shramba in druge ugodnosti Office 365

Z veseljem vas obveščamo, da je tudi na naši šoli na voljo dostop do Office 365, paketa spletnih storitev in programske opreme za lažjo komunikacijo in sodelovanje. Učencem in učiteljem so odslej na voljo:

 • zmogljiva elektronska pošta z naslovi @[domena.si]
 • digitalna shramba v velikosti 1000 GB za učence in 25 GB za učitelje
 • orodja za hkratno delo na dokumentih
 • orodja za učinkovito spletno komunikacijo

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

Posebna ugodnost za učence

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.

Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si in se prijavite z računom za storitve ArnesAAI. Želimo vam prijetno uporabo možnosti Office 365!

 

Navodila za 1 . prijavo

 1. Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/) in se prijaviti s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Sveta Ana. Ob prijavi se kreira uporabniški račun.
 2. Nadaljnje delo v Office-u 365
  Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://login.microsoftonline.com ) oz. če v iskalnik vpišete “Office 365”.
 3. Zamenjava gesla
  Geslo, ki ga prejme učenec je varno. Zamenja se lahko na spletni strani: SIO MDM (https://mdm.arnes.si ) . Pri tem je treba upoštevati, da mora imeti geslo vsaj 8 znakov in naj bo primerno zahtevno.

Navodila za namestitev Office365 na računalnik

 

POJASNILO GLEDE STORITVE Oblak365

Prenehanje dostopa do storitve Office 365:

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli, ipd.). Takrat se tudi uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo. Osnovna šola Sveta Ana NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med ali po uporabi ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365.

Na šoli prav tako ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, saj gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju šole. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Organizator informacijskih dejavnosti

 

David Pešl, dipl. inž. rač. in inf. tehnol.
ROID – računalnikar, organizator informacijskih dejavnosti
E-pošta: david.pesl@sveta-ana.si

(Skupno 381 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST