Skoči na glavno vsebino
Select Page

ŠPORTNI PROGRAM ZLATI SONČEK

Projekt je namenjen našim najmlajšim, starim 6 do 8 let. Gibanje je lahko učenje novih spretnosti, osebno ustvarjanje, način uresničevanja svojih želja, razvijanje in primerjanje gibalnih sposobnosti, ohranjanje zdravja. Športni program Zlati sonček pri najmlajših ponuja možnost uresničevanja vsega naštetega. Z njim lahko popestrimo redni vzgojno-izobraževalni proces in dela v društvih. Zaradi privlačnih vsebin, kot so rolanje, smučanje, drsanje, plavanje, pohodništvo, spretnosti z žogo pa projekt vključujejo tudi drugi programi, namenjeni otrokom. 

Namen programa je najmlajše motivirati za gibalno dejavnost predvsem pa v njih vzpodbuditi željo, potrebo, navado po športni igrivosti v vseh starostnih obdobjih. Notranje in zunanje spodbude lahko okrepijo notranjo željo po športnem udejstvovanju.

Sodobni način življenja zahteva, da namenimo več pozornosti ustrezni količini gibalnih vsebin v vrtcu in v osnovni šoli. Pomembne so kakovostne spodbude s področij umskega, gibalnega, čustvenega in socialnega razvoja otrok. Ničesar ne smemo opuščati ali zapostavljati. Največ pozornosti naj bo namenjeno igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST