Skoči na glavno vsebino
Select Page

 

Več fotografij tukaj

V sklopu Erasmus+ mednarodnega projekta Fledermaus auf dem Vulkan, ki ga financira Evropska unija, smo se 15. 11. 2018 udeležili ustvarjalnih delavnic in kemijskih poskusov v avstrijskem Stradnu. Družili smo se z učenci iz Stradna ter OŠ Janka Padežnika iz Maribora.

Učenci razredne stopnje so ustvarjali v treh različnih delavnicah na ljudski šoli v Stradnu. Ogledali smo si znamenitosti kraja, izdelali smo netopirje iz lepenke in se plesno udejstvovali v različnih igrah. Učenci so bili razdeljeni v tri skupine skupaj z učenci OŠ Janka Padežnika in učenci ljudske šole iz Stradna. Po delavnicah so nas lepo pogostili z majhno pozornostjo – ročno izdelanimi čokoladnimi netopirji. Učenci so delavnice lepo sprejeli in z navdušenjem odšli domov.

Učenci predmetne stopnje pa so obiskali Neue Mittelschule Straden, kjer so skupaj z vrstniki iz Stradna in Maribora izvajali kemijske poskuse, povezane z vulkani. Na začetku so avstrijski učenci poskrbeli za otvoritveno presenečenje – iz velikega vulkana, ki so ga izdelali sami in postavili pred vhod šole, so spektakularno privabili visoko bruhajočo penasto rdečo lavo. Nato so se slovenski učenci razdelili v mešane skupine in si ogledali dva eksperimenta avstrijskih učencev, pri čemer so si lahko tudi sami izdelali steklenico z lavo. Sledili so prikazi eksperimentov slovenskih učencev; naši so predstavili dva: barvni vulkan in faraonove kače. Zlasti slednji je navdušil gledalce, ki so si iz oglja, nastalega pri eksperimentu, na list narisali svoje netopirje in druge umetnine.

Obisk smo zaključili s skupno fotografijo in v pričakovanju naslednjega druženja, ki bo marca na naši šoli, ko bomo gostili pustne netopirčke iz Stradna in Maribora.

Mateja Kramberger, Natalija Bauman

Datum izvirnka: 23.11.2018

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST