Skoči na glavno vsebino
Select Page

Teden Otroka v Oranžni igralnici

Pester TEDEN OTROKA v Oranžni igralnici
PONEDELJEK smo izkoristili za druženje s prijatelji iz Rumene igralnice. Otroci so imeli možnost ustvarjanja z barvami ter vrstniške igre. S skupnimi močmi smo simbolično pobarvali »nepopisan list« kar je bila tudi tema letošnjega tedna otroka. Ta pisan list smo nato uporabili za izdelavo jesenske dekoracije na hodniku vrtca in igralnice.
TOREK je bil v znamenju jeseni. Obiskala nas je »Tetka Jesen«, ki nam je prinesla pokazat jesenske pridelke (kostanje, buče, grozdje, jabolka, hruške…). Iz najbolj sladkih sadežev, ki nam jih je prinesla smo si nato naredili sadno solato. Popoldan smo si v družbi staršev spekli tudi kostanje.
SREDO smo izkoristili za ogled risanke Pujsa Pepa. Po ogledu smo se odpravili na sprehod po Sveti Ani, kjer smo opazovali pisane jesenske liste, ter srečali tudi nekaj muc ter kužka.
V ČETRTEK nas je obiskala naša knjižničarka Lidija s svojim dežnikom, ter nam pripravila zanimive dejavnosti. Med njimi so bile zabavne gibalne igre, listanje slikanic, otroci pa so se prelevili tudi v prave umetnike in si porisali dežnike iz papirja.
PETEK je bil glasbeno obarvan. S prijatelji iz Rumene igralnice smo prisluhnili čudoviti glasbi iz flavte, na katero nam je zaigrala vzgojiteljica Jana. Jana nam je tudi dovolila, da si flavto od bližje ogledamo, ter se je dotaknemo. Ob zvokih flavte smo tudi zaplesali.
Teden smo zaključili polni lepih vtisov in novih doživetij.

DOSTOPNOST