Skoči na glavno vsebino
Select Page

Druženje ob zaključku leta – Zelena igralnica

V petek, 14. 6. so starši otrok iz Zelene igralnice pripravili druženje ob zaključku vrtčevskega leta. Poskrbeli so za prijeten ambient, hrano ter pijačo, vzgojitelja in otroci pa smo pripravili družabni program. Vzdušje na samem dogodku je bilo izjemno veselo in zabavno. Veliko se je dogajalo. Najprej smo se pogostili s pico in pijačo. Nato sva vzgojitelja par besed namenila staršem otrok ter se jim ob tej priložnosti zahvalila za odlično sodelovanje tekom celotnega leta. Potem smo se člani Zelene igralnice predstavili s slovensko ljudsko skladbo Srečali smo mravljo. Sledila je podelitev priznanj ter pohval. V nadaljevanju so se otroci preizkusili pri udarjanju pinjate, katero smo naredili v vrtcu. Očitno smo pri tem porabili preveč lepila, saj se pinjata nikakor ni hotela vdati. Zato nam je na pomoč priskočila naša Petra in iz nje le izvabila sladkarije. 🙂 Na igrišču stadiona pa smo se pomerili še v vlečenju vrvi. Uživali smo vsi, tako otroci, starši kot tudi vzgojitelja. Otroci so se vse do poznega popoldneva igrali na igralih v Parku generacij ter v miniaturni vasici, starši pa smo prijetno klepetali in med drugim obujali spomine ter prigode iztekajočega se vrtčevskega leta.

50 let vrtca v Lokavcu

50 let vrtca v Lokavcu

V četrtek, 13. 6. 2024, je v Lokavcu potekala slavnostna obeležitev 50. obletnice delovanja vrtca v Lokavcu. Otroci vrtca in šole so pripravili izjemno prireditev, ki je tenkočutno in ganljivo prikazovala preplet medgeneracijskega sodelovanja, preplet vrtca in šole z naravo in krajem. Prireditev je s svojo prisotnostjo počastila obilica visokih gostov, predstavnikov občine, društev in drugih zavodov, nekdanjih ravnateljev in zaposlenih ter seveda strokovnih delavcev šole in vrtca OŠ Sveta Ana s podružnico Lokavec, staršev in sokrajanov v številu, kakršnega Lokavec že dolgo ne pomni.

“Pisan mozaik smo in še prispevamo k zgodbi dolgi že 50 let. Iskreno ponosni smo lahko nase in na svoje predhodnike, saj se je vrtec v Lokavcu kulturno in čustveno bogatil, idejno rastel skozi številne projekte, druženja s sokrajani, učenci, učitelji in starši. Pletla so se čezmejna sodelovanja in medgeneracijska povezovanja. Predvsem pa je bil in še ostaja neizbežno povezan s krajem in naravo, ki ga obdaja. Tako pletemo prijateljske vezi in prinašamo veselje, kamorkoli nas z našimi malčki ponesejo nožice.” (M. Jančar)

DOSTOPNOST