Skoči na glavno vsebino
Select Page

Moj lonček dobrega počutja v Modri igralnici

Gradimo dobro skupinsko klimo. Pogovarjamo se o odnosih, čustvih, primernem vedenju, pravilih. Beremo pravljice z odnosnimi tematikami (K. Mandl), izdelujemo vedro dobrega počutja. Igramo se socialne igre v katerih spoznavamo drug drugega, sebe, svoje reakcije in čustva. Sprejemamo še neznane otroke v svojo sredino, damo jim možnost vključevanja, pomagamo premostiti stiske ob vstopanju v novo okolje, med nove ljudi. Urejamo in vnašamo red v prostore v katerih bivamo: dekoracija, urejamo garderobo, učimo se pospravljati igrače – vse ima svoje mesto, učimo se samostojnosti in skrbi zase – pospravljamo za seboj, samostojno se oblačimo, skrbimo za svoja oblačila in predmete, za seboj puščamo čiste prostore. Pričnemo z urejanjem mapice dosežkov – intervju in beleženje izjav. Delamo v večini individualno, spoznavamo se, gradimo odnos z otrokom. Spoznavamo in preizkušamo kompetence otrok. Vsak otrok je lišan in viden. Vsak otrok in odrasel v skupini pridobiva občutek, da je pomemben člen klime in da ima moč vnašati v skupino dobre stvari.

Naravoslovni dan – MOJE SUPER MOČI

Danes je na šoli potekal naravoslovni dan za vse učence. Izvajali so ga:

  • Mavrični bojevniki – zavod za pomoč otrokom z motnjo pozornosti in Hiperaktivnostjo Adhd,
  • Paula Vovk,
  • Špela Kraner – študentka FF MB
  • Sara Pavalec in Nuša Zelenik  – dijakinji srednja zdravstvene šole,
  • Škofijska gimnazija Maribor
  • Razredniki, sorazredniki, strokovni delavci
  • P. Cimerman, S. Kapl – svetovalna služba

Gasilci PGD Lokavec pri Vijolčkih in jesenske delavnice

V sredo, 4. 10., smo Vijolčki obiskali gasilski dom in gasilce v Lokavcu. Pokazali in predstavili so nam gasilski avto in pripomočke, ki jih gasilci uporabljajo pri gašenju požarov in drugih intervencij. Zapeljali so nas tudi v njihovem gasilskem avtomobilu z lučmi in sireno. Po vrnitvi smo skupaj pogasili manjši ‘požar’, ki so ga medtem zanetili člani gasilskega društva. 

Otroci so se v vlogo gasilcev zelo vživeli, nekateri so tudi povedali, da si želijo postati gasilci, ko bodo veliki.

Zahvaljujemo se vsem prisotnim članom PGD Lokavec za trud, izredno zanimivo predstavitev in prikaz njihovega dela. 

Popoldan smo v okviru Tedna otroka v vrtcu in šoli Lokavec izvedli tudi jesenske delavnice. Skupaj s starši in otroki smo okrasili okolico vrtca in šole. 

DOSTOPNOST