Skoči na glavno vsebino
Select Page

Junaki Zelene igralnice našli skriti zaklad

V mesecu septembru smo med drugim spoznavali tudi domače in vrtčevsko okolje. Iskanje skritega zaklada in ob tem raziskovanje okolice našega vrtca je bilo kot nalašč za obravnavano temo. Na pustolovščino smo se odpravili takoj po zajtrku. Otroci so bili zelo motivirani in so se dejavnosti veselili. Med potjo smo skupaj iskali barvne kuverte, katere so vsebovale različne naloge – od ugank do gibalnih vaj in rajalnih iger. Vsaka uspešno opravljena naloga nam je dala namig za pravilno nadaljevanje poti. Da katere od nalog ne bi opravili, sploh ni bilo vprašanje. Želja do odkritja zaklada je bila velika, zato so otroci naloge opravljali kot po maslu eno za drugo. Vzdušje je bilo zelo veselo. Na koncu nas je pot pripeljala do Parka generacij, kjer smo zaklad s sladkarijami tudi odkrili. Tam smo se še okrepčali, nato pa nam je ostalo še nekaj časa za igro po želji. Bravo mladi pustolovci Zelene igralnice!

17. SEPTEMBER, DAN ZLATIH KNJIG

Pred nami je nova bralna sezona v sklopu Društva Bralna značka Slovenije, ki letos obeležuje 60. obletnico svojega delovanja. Tudi letos so nam skupaj s svojimi podporniki pripravili darilno knjigo za prvošolce z naslovom Smejalnik in cvililna zavora Slavka Pregla z ilustracijami Kostje Gatnika.

Ta vseslovenska podelitev knjig prvošolcem se je izvedla četrtek, 17. septembra, ob dnevu zlatih knjig in dnevu rojstva in smrti Franceta Bevka.

V veselje nam je bilo, da smo lahko izročili knjige našim (bodočim) bralcem,  učencem 1. a, 1. b in 1. c razreda, ter jih sprejeli med člane naše šolske knjižnice. V deželo poslušanja/branja smo jih povabili s češko ljudsko Pravljica o drevesu pravljic.

»Za devetimi gorami, za devetimi vodami, prav na koncu sveta …«

Ostali učenci pa lepo vabljeni k sodelovanju, saj vaši mentorji že radovedno čakajo, kaj ste zanimivega prebrali. Bralci, ki dosežete Bralno značko v vseh devetih razredih, si pridobite naziv zlati bralec.

Še vedno BEREMO SKUPAJ!

                                                                                              Šolska knjižnica

1. roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

V četrtek, 17. septembra 2020, ob 16.00 uri, bo 1. roditeljski sestanek ob pričetku šolskega leta 2020/2021 v matičnih učilnicah. Dnevni red bo naslednji:

  1. Pregled dela v preteklem šolskem letu.
  2. Prometna varnost.
  3. Predstavitev pomembnejših sprememb za šolsko leto 2020/2021 ter predstavitev Protokola OŠ Sveta Ana v povezavi z zajezitvijo širjenja »Korona« virusa.
  4. Navodila razrednika ob pričetku šolskega leta 2020/2021.
  5. Volitve novih članov oddelka v Svet staršev.
  6. Razno.

P. S. – zaradi znanih razlogov vas prosimo:

– da se sestanka po možnosti udeleži samo en od staršev,

– da pridete z zaščitno masko,

– da si razkužite roke pred vstopom v šolo in/ali razred ter

– da vzdržujete razdaljo v času sestanka po navodilih razrednika.

VLJUDNO VABLJENI

Ravnatelj: Boris Mlakar

 

Športni dan

V ponedeljek, 14. 9. 2020 smo izvedli prvi športni dan za vse razrede šole.

Učenci 1., 2. in 3. razreda so se odpravili na lov za skritim zakladom.

Učenci od 3. do 5.razreda so sodelovali tudi pri animaciji košarkarskega kluba iz Lenarta, ki so predstavili svojo dejavnost na zunanjem šolskem igrišču. Nato so se odpravili po šolski učni poti.

Učenci od 6. do 9. razreda so se odpravili na pot v smeri Ledineka in po navodilih poiskali 6 točk, kjer so jih čakali učitelji z vprašanji.

Največ točk je uspelo zbrati učencem 7.a razreda. Čestitamo!

 

 

Obvestilo staršem

SPOŠTOVANI STARŠI!

V zadnjih dneh se epidemiološka slika širjenja virusa Covid-19 iz dneva v dan slabša. Veliko skupin iz različnih vrtcev zapira svoja vrata zaradi posamičnih okužb z virusom. Ker želimo zagotoviti zdravje vseh, tako otrok v vrtcu, zaposlenih in staršev, Vas prosimo, da upoštevate vse varnostne ukrepe.

Predvsem, da v vrtcu NOSITE MASKO, si pred vhodom razkužite roke ter vzdržujete priporočeno razdaljo do otrok in vzgojiteljev.

Prosimo Vas tudi, da v vrtec prihaja zgolj po en starš ali druga oseba, ki spremlja otroka; otroke, ki jih pa spremljate tudi v šolo, pa ne vodite skozi vrtec. Vhod za šolo je skozi glavni šolski vhod.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upoštevanje navodil.

Kolektiv vrtca OŠ Sveta Ana

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA (NMSB) 2020


Mesec skupnega branja na nacionalni ravni je postal eden izmed vidnih promotorjev branja in povezovanja ob in s knjigo. Letos vas bodo od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti)  do 11. oktobra (zaključek Tedna otroka) različni organizatorji vabili na branje, na druženje, pogovarjanje v vseh oblikah. Zato lepo povabljeni, da obiščete njihovo spletno stran https://nmsb.pismen.si in si privoščite bralni oddih, knjižni sejem, obisk knjigarne v živo ali virtualno.

Prav tako ne pozabite na domačo knjižnico. Na njen pomen nas še posebej opozarjajo strokovnjaki, saj ima velik vpliv na bralno pismenost in vzgojo bralcev za vse življenje.

Tudi mi se bomo priključili v vseslovensko akcijo:

  • s sprejemom prvošolcev v člane šolske knjižnice (17. september 2020)
  • z vabilom, da se pridružite akciji  EUReads / Evropa bere z vsakodnevnim 15 minutnim (glasnim) branjem v šoli ali doma
  • z nakupom novih knjig, …

Naš moto bodo besede Kate DiCamillo “branje naj otroku ne bo predstavljeno kot opravilo, dolžnost, temveč naj mu bo ponujeno kot darilo.”

Poiščite v razredu ali doma polico s knjigami, obiščite knjižnico v živo ali virtualno. Tudi

Cobiss in spletna učilnica Šolska knjižnica vas že čakata.

Beremo skupaj!

Sprejem prvošolčkov

 

Mesec september
z vetrom zapleše –
in prvošolcem
laske počeše;
malo na levo, malo na desno,
malo za šalo, malo pa resno…

(Tone Pavček)
                                     

Na OŠ Sveta Ana je 1. septembra šolski prag prestopilo 32 prvošolčkov.

Prvošolčki so si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Poljubljena roka, ki smo jo zaigrale učiteljica Daniela, Jana in Mateja. Učence sta nagovorila tudi gospod ravnatelj in gospod župan, kratek program sta glasbeno popestrili še učenki Ana in Eva.  Po kratkem sprejemu so učenci odšli v razred, kjer so jih čakala darilca in sladko presenečenje.

Z rumeno rutico okrog vratu in z nasmehom na obrazu so po končanem sprejemu srečni pohiteli v objem staršev preživet enega najpomembnejših dni v življenju.

Želimo jim prijetno počutje v šoli in lahek prehod iz igrivega otroštva v svet učenosti!

Učiteljice Mateja, Daniela in Jana.

DOSTOPNOST