Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši!

V skladu z okrožnico MIZŠ iz 28. 1. 2021 so bili ravnatelji in ravnateljice vrtcev obveščeni, da vrtci, ki se nahajamo v “rdečih” regijah nadaljujejo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu, ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Iz okrožnice je mogoče razbrati tudi to, da bodo v nadaljevanju plačila oproščeni samo starši, katerih otroci ne bodo obiskovali vrtca in so v tako imenovanih “črnih” regijah.

Žal nam je, da je prišlo do takšne odločitve s strani Vlade RS, ker smo kljub vsemu upali, da se bo napoved iz okrožnice, ki so jo ravnatelji prejeli 20.1.2021 uresničile in da bo v PKP – 8 enoznačno zapisana določba, ki bi omogočala, da bodo starši otrok v času epidemije, ki otrok ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila vrtca.

Resorno ministrstvo je skupnost vrtcev Slovenije že pozvala  k ponovni proučitvi te problematike in upamo, da bo premislek uspel. Vsekakor zaenkrat trenutno velja, da starši niste oproščeni vrtca plačila od 26. 1. 2021 dalje, saj vrtec deluje v polnem obsegu.

Starši, ki kljub vsemu otrok iz kakršnih koli razlogov ne pripeljete v vrtec, vas prosim, da jih ODJAVITE, za vse ostale je postopek enak kot pred epidemijo. ODJAVA otroka je potrebna zaradi naročila prehrane in zagotovitve ustreznega števila kadra.

Lep pozdrav,

vodstvo vrtca

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST