Skoči na glavno vsebino
Select Page

Matična šola Sveta Ana

!

Nahajate se tukaj


Do novoletnih počitnic:

Dnevi

:

Ure

:

Minute

:

Sekunde

AKTUALNO


TD – adventni, božični in novoletni izdelki

TD – adventni, božični in novoletni izdelki

V četrtek, 28.11.2024, smo na šoli pripravili božično novoletne delavnice v okviru tehniškega dneva.

Izdelovali smo izdelke za stojnice v prednovoletnem prazničnem vzdušju, se družili in poklepetali.

Nastalo je veliko čudovitih adventnih venčkov in drugih zanimivih in uporabnih izdelkov.

Ponudili jih bomo na stojnicah v Europarku in na šolskih stojnicah.

Naše delo smo tudi dokumentirali, poglejte, kaj je nastalo.

Učenci in delavci šole

Najava nove oddaje ZA STARŠE – neodvisen.tv

Najava nove oddaje ZA STARŠE – neodvisen.tv

Torek, 3. december ob 20.00 na Neodvisen.TV
Voditelj: Bojan KODELJA 

Gost v studiu: Robert TEKAVEC, višji kriminalistični inšpektor

Tematika:

  • 1. del: Skrite nevarnosti spleta
    • Najpogostejše oblike nevidnega kriminala na spletu v Sloveniji.
    • Spletno nasilje in izsiljevanje.
    • Vloga družbenih omrežij pri širjenju spletnih groženj.
  • 2. del: Ukrepanje ob spletnem kriminalu
    • Pomen in vloga policije.
    • Prvi koraki ob kraji identitete, spletnem nasilju ali grožnjah.
  • 3. del: Ključna znanja za varno vodenje otroka po spletu
    • Prepoznavanje tveganj in pasti, ki prežijo na otroka na internetu.
    • Pomen odprtega pogovora in gradnje zaupanja med staršem in otrokom.
    • Uporaba varnostnih nastavitev in digitalnih orodij za zaščito otrok.

MOŽNOST POSTAVLJANJA VPRAŠANJ V ŽIVO

Geslo za dostop  ni potrebno. 

Klikni za dostop do oddaje V ŽIVO

Skrbimo za zdravje v Rumeni igralnici

*4. 11. – 30. 11. 2024

Cilji projekta so, da bo čim več ljudi zajtrkovalo hrano iz lokalnega okolja
ter da se v šolah in vrtcih več govori o pomenu kmetijstva in čebelarstva,
pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije,
pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.
(Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano)

Rumenčki smo z začetkom meseca novembra pričeli s spoznavanjem različnega sadja. Vzgojiteljici sta nam pripravil košaro presenečenja, kjer je bilo veeeliko sadja, vsako sadje smo si ogledali, narezali in seveda pojedli, najljubša nam je bila banana, najmanj navdušeni smo bili nad limono. Izdelali smo tudi plakat o sadju, večkrat prebrali pravljico o Zelo lačni gosenici, kjer smo se poleg sadja učili tudi šteti do 5. Ob petkih sta nam vzgojiteljici pripravili poligon, tega smo bili najbolj veseli, saj smo premagovali ovire in se skupaj ob tem zelo nasmejali ali si naredili smoothie iz različnega sadja oziroma iztisnili sok iz pomaranč. Ob vsem tem smo skozi ves mesec ustvarjali – ustvarili smo svoje marmelade in naredili svoje živali iz odpadnega materiala, ki si jih lahko ogledate na našem hodniku. Na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki smo ga obeležili 15. novembra, smo se še bolj posvetili zdravi prehrani, ves mesec smo večinoma jedli slovenske tradicionalne jedli, se pogovarjali od kod dobimo hrano, zakaj so kmetje in čebele za nas zelo pomembni in zakaj se moramo gibati. Ta teden nas je za konec obiskala tudi Andreja, ki je organizatorka prehrane in skrbi, da v vrtcu dobivamo zdrave obroke. Skupaj z njo smo skuhali ovseno kašo z jabolki, katera nam je bila zelo všeč. Pomembno je, da svoje otroke privajamo na zdravo prehrano, slovenske tradicionalne jedi in gibanje, saj se v tem času premalo poslužujemo tega.

Ustvarjalne delavnice z babicami v Oranžni igralnici

26.11. smo v Oranžni igralnici otvorili adventni čas. Na obisk smo povabili babice, ki so se delavnic z veseljem udeležile. Pomagale so nam izdelati čudovito praznično dekoracijo, lesene snežake, božičke, jelenčke ter zimsko hiško.
Druženje z babicami je zmeraj nekaj posebnega in otroci so se ga zelo veselili. Vzdušje je bilo sproščeno in ustvarjalno. Vse babice so bile zelo kreativne in ob pomoči malih prstkov so nastali čudoviti izdelki, s katerimi bomo okrasili naše vrtčevske prostore, nekaj od njih pa bomo tudi prispevali za vrtčevski bazar.
Dopoldan je ob praznični glasbi, delavni vnemi ter klepetanju hitro minil. Ob zaključku smo babice pogostili s kavo, čajem ter piškoti in se od njih poslovili s simboličnim darilcem. Hvaležni smo jim za tako številčen obisk in se jim zahvaljujemo za lepo preživet dopoldan, katerega v tem hitrem tempu življenja zelo cenimo.

TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V ZELENI IGRALNICI

V Zeleni igralnici smo se odločili, da si bomo čim več slovenske hrane sami naredili.

Pripravili smo se na Tradicionalni slovenski zajtrk – izdelali smo si pogrinjke, naredili maslo in spekli kruh z Jakovo babico.

Obiskala sta nas tudi čebelarja ga. Suzana Rejak Breznik in g. Aleš Vanek, ki sta nam pripravila krasni predstavitvi čebel in čebelarskih del ter pokušino različnih vrst medu.

Nato smo imeli tudi delavnico z go. Andrejo Holer, kjer smo si pripravili sladico (pečena jabolka z nadevom).

Trudili smo se tudi in se še zmeraj, da pri obrokih zavržemo čim manj hrane ali nič in nam zelo dobro uspeva.

Teden slovenske hrane v Modri igralnici

V tednu od 11.11. do 15.11. smo praznovali teden slovenske hrane. V ponedeljek nas je obiskovala čebelarka ga. Suzana Rejak Breznik, kjer smo imeli priložnost poskusiti različne okuse medu. Bilo je super sladko!

Naslednje dneve smo se pogovarjali o zdravi in nezdravi hrani. Naredili smo plakat in nanj prilepili slike sadja, zelenjave in sladkarij. Naučili smo se, kaj je dobro za naše telo in kaj ni tako zdravo. Izdelovali smo tudi čebelice –  našo kranjsko sivko, prav tako smo se pogovarjali o naši posebni slovenski čebelici. Izvedeli smo več o naši državi, Sloveniji, in kaj jo dela posebno, kot so naša himna, zastava in slovenski plesi ter pesmi.

V petek pa smo imeli super tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo domači kruh, maslo, med, jabolko in pili mleko. Nato nas je obiskoval čebelar g. Aleš Vanek, ki nam je povedal kaj je delo čebelarja.

Bilo je res zabavno in veliko smo se naučili!

Usposabljanje vrstniških mediatorjev 2. del – petek, 22. 11. 2024

Z dvajsetimi učenci osnovnih šol Cerkvenjak–Vitomarci, Sveta Trojica in Sveta Ana se že ves petek nahajamo v Lokavcu, kjer se usposabljamo za vrstniške mediatorje. Prvi del usposabljanja smo izpeljali že v ponedeljek, 11. 11. 2024 na OŠ Trojica, danes smo nadaljevali s celodnevno delavnico na podružnični šoli Sv. Ane v Lokavcu, kjer bomo prespali in jutri dopoldan nadaljevali z aktivnostmi.

Kaj pa je vrstniška mediacija? Vrstniška mediacija je proces, ko vrstniški mediator vzpostavi razgovor med sprtimi učenci, ki iščejo rešitev.

NAMEN VRSTNIŠKE MEDIACIJE:

–  »nova« pot reševanja konfliktov

–  umesti konflikt kot priložnost

–  izboljšanje odnosov

– učenje reševanja problemov in aktivnega poslušanja

– vplivanje na disciplino v šoli

Zraven trdnega dela in učenja smo se tudi igrali, sproščali, zabavali, plesali, navrh vsega pa tudi kepali.

Spodaj je nekaj utrinkov iz prvega in drugega dela usposabljanja.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. novembra 2024, smo na OŠ Sveta Ana obeležili dan slovenske hrane v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnje geslo je bilo: Moj naj zajtrk! Delovni dan smo pričeli z radijsko objavo in učence seznanili s cilji projekta ter jih ozavestili o pomenu domače, lokalno pridelane in tradicionalne slovenske hrane. Po objavi smo s skupnimi močmi na hodniku šole ob spremljavi naših harmonikarjev v en glas prepevali pesem Čebelar. Sledil je zajtrk sestavljen iz okusnega domačega kruha, slastnega mleka in masla ter seveda sladkega medu. Ob koncu smo se posladkali s slastnim jabolkom. Za tako zdrav in okusen zajtrk se lahko zahvalimo lokalnim dobaviteljem. Mleko je prispevala kmetija Šnajder – Ornik, maslo kmetija Smrke, kruh kmetija Mihelič, med čebelarstvo Kapl, jabolka pa kmetija Goznik.

Hvala vsem.

Na šoli smo gostili tudi prav posebne goste, ki so skupaj s prvošolci zajtrkovali v jedilnici naše šole. Pred tem so ob spremljavi harmonikarjev še enkrat zapeli pesem Čebelar, nato pa so prvošolci g. županu, predsednikom lokalnih društev, g. župniku, ravnatelju, podravnateljicama, članom sveta zavoda in ostalim prisotnim pripravili še kratek kulturni program. Sledil je slasten zajtrk.

Ob okusnem zajtrku in mirnem klepetu smo preživeli prijetno jutro.

Teden slovenske hrane v Rdeči igralnici

V Rdeči igralnici smo Teden slovenske hrane obeležili z različnimi aktivnostmi. Za uvod nas je obiskala gospa Suzana Rejak Breznik, katera se med drugim ukvarja tudi s čebelarstvom. Predstavila nam je nekaj zanimivih dejstev o čebelah ter čebelje izdelke, s katerimi smo se lahko tudi posladkali.

V igralnici smo na praktičnem primeru spoznali potek priprave kruha ter ga zamesili. Prijazne kuharice smo prosili, da so nam ga spekle in sledila je slastna pokušina. Imeli smo pravi majhen leseni mlin in otroci so z navdušenjem opazovali, kako so se trda pšenična zrna spreminjala v mehko moko.

S šolskim avtobusom smo se odpravili na krajši izlet na Domačijo Kapl. Tam nam je gospodar Viktor Kapl pokazal različna orodja in priprave, s katerimi so si nekoč pomagali pri pridelavi hrane. Sprehodili smo se tudi do čebelnjaka, sadovnjaka in pašnika s kozami. Gospodarica Darinka Kapl nam je ob koncu obiska pripravila okrepčilo. Vožnja z avtobusom je bila za otroke seveda posebna izkušnja.

V petek smo praznovali Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskal nas je čebelar domačega čebelarskega društva gospod Aleš Vanek in nam predstavil delo čebelarja ter pomen čebel za človeštvo oziroma življenje.

OŠ Sveta Ana odslej tudi na Facebooku

Lepši svet – okoljske risanke

Vesel dan zemlje

Daljinsko ogrevanje

Kako kroži voda

Kam z odpadno embalažo

Zakaj nastane strela

Kliknite na krepko označen datum za najnovejša obvestila

december 2024
P T S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Prihajajoči dogodki

  • Tekmovanje iz zgodovine - čet 5.12.2024
  • Miklavžev pohod – Lokavec - čet 5.12.2024
  • Miklavžev pohod - čet 5.12.2024
  • Likovno snovanje – ekskurzija – Zagreb - sob 7.12.2024
  • ZELENA – decembersko druženje s starši - pon 9.12.2024
  • začetek BOŽIČNEGA BAZARJA (do 20.12) - pon 9.12.2024
  • Medobčinsko nogometno tekmovanje (starejši dečki) - tor 10.12.2024
  • Božični koncert - čet 12.12.2024
  • Božično-novoletni koncert – Lokavec + koncert za stanovalce Zavoda Hrastovec, bivalne enote Rožengrunt - čet 12.12.2024
  • Zobna asistentka: MODRA in VIJOLIČNA - pet 13.12.2024

Razširjen koledar

Šolski koledar za leto 2024/25

Avtobusni prevozi 2024/25

E-storitve

Pogosta vprašanja / odgovori v zvezi z e-storitvami

 

OŠ Sveta Ana odslej tudi na Facebooku

Lepši svet – okoljske risanke

Vesel dan zemlje

Daljinsko ogrevanje

Kako kroži voda

Kam z odpadno embalažo

Zakaj nastane strela

Kliknite na krepko označen datum za najnovejša obvestila

december 2024
P T S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Prihajajoči dogodki

  • Tekmovanje iz zgodovine - čet 5.12.2024
  • Miklavžev pohod – Lokavec - čet 5.12.2024
  • Miklavžev pohod - čet 5.12.2024
  • Likovno snovanje – ekskurzija – Zagreb - sob 7.12.2024
  • ZELENA – decembersko druženje s starši - pon 9.12.2024
  • začetek BOŽIČNEGA BAZARJA (do 20.12) - pon 9.12.2024
  • Medobčinsko nogometno tekmovanje (starejši dečki) - tor 10.12.2024
  • Božični koncert - čet 12.12.2024
  • Božično-novoletni koncert – Lokavec + koncert za stanovalce Zavoda Hrastovec, bivalne enote Rožengrunt - čet 12.12.2024
  • Zobna asistentka: MODRA in VIJOLIČNA - pet 13.12.2024

Razširjen koledar

Šolski koledar za leto 2024/25

Avtobusni prevozi 2024/25

E-storitve

Pogosta vprašanja / odgovori v zvezi z e-storitvami

 

TD – adventni, božični in novoletni izdelki

TD – adventni, božični in novoletni izdelki

V četrtek, 28.11.2024, smo na šoli pripravili božično novoletne delavnice v okviru tehniškega dneva. Izdelovali smo izdelke za stojnice v prednovoletnem prazničnem vzdušju, se družili in poklepetali. Nastalo je veliko čudovitih adventnih venčkov in drugih zanimivih in uporabnih izdelkov. Ponudili jih bomo na stojnicah v Europarku in na šolskih stojnicah. Naše delo smo tudi dokumentirali, poglejte, kaj je nastalo. Učenci in delavci šole
Najava nove oddaje ZA STARŠE – neodvisen.tv

Najava nove oddaje ZA STARŠE – neodvisen.tv

Torek, 3. december ob 20.00 na Neodvisen.TV
Voditelj: Bojan KODELJA 

Gost v studiu: Robert TEKAVEC, višji kriminalistični inšpektor

Tematika:

  • 1. del: Skrite nevarnosti spleta
    • Najpogostejše oblike nevidnega kriminala na spletu v Sloveniji.
    • Spletno nasilje in izsiljevanje.
    • Vloga družbenih omrežij pri širjenju spletnih groženj.
  • 2. del: Ukrepanje ob spletnem kriminalu
    • Pomen in vloga policije.
    • Prvi koraki ob kraji identitete, spletnem nasilju ali grožnjah.
  • 3. del: Ključna znanja za varno vodenje otroka po spletu
    • Prepoznavanje tveganj in pasti, ki prežijo na otroka na internetu.
    • Pomen odprtega pogovora in gradnje zaupanja med staršem in otrokom.
    • Uporaba varnostnih nastavitev in digitalnih orodij za zaščito otrok.

MOŽNOST POSTAVLJANJA VPRAŠANJ V ŽIVO

Geslo za dostop  ni potrebno. 

Klikni za dostop do oddaje V ŽIVO

Skrbimo za zdravje v Rumeni igralnici

*4. 11. – 30. 11. 2024

Cilji projekta so, da bo čim več ljudi zajtrkovalo hrano iz lokalnega okolja
ter da se v šolah in vrtcih več govori o pomenu kmetijstva in čebelarstva,
pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije,
pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.
(Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano)

Rumenčki smo z začetkom meseca novembra pričeli s spoznavanjem različnega sadja. Vzgojiteljici sta nam pripravil košaro presenečenja, kjer je bilo veeeliko sadja, vsako sadje smo si ogledali, narezali in seveda pojedli, najljubša nam je bila banana, najmanj navdušeni smo bili nad limono. Izdelali smo tudi plakat o sadju, večkrat prebrali pravljico o Zelo lačni gosenici, kjer smo se poleg sadja učili tudi šteti do 5. Ob petkih sta nam vzgojiteljici pripravili poligon, tega smo bili najbolj veseli, saj smo premagovali ovire in se skupaj ob tem zelo nasmejali ali si naredili smoothie iz različnega sadja oziroma iztisnili sok iz pomaranč. Ob vsem tem smo skozi ves mesec ustvarjali – ustvarili smo svoje marmelade in naredili svoje živali iz odpadnega materiala, ki si jih lahko ogledate na našem hodniku. Na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki smo ga obeležili 15. novembra, smo se še bolj posvetili zdravi prehrani, ves mesec smo večinoma jedli slovenske tradicionalne jedli, se pogovarjali od kod dobimo hrano, zakaj so kmetje in čebele za nas zelo pomembni in zakaj se moramo gibati. Ta teden nas je za konec obiskala tudi Andreja, ki je organizatorka prehrane in skrbi, da v vrtcu dobivamo zdrave obroke. Skupaj z njo smo skuhali ovseno kašo z jabolki, katera nam je bila zelo všeč. Pomembno je, da svoje otroke privajamo na zdravo prehrano, slovenske tradicionalne jedi in gibanje, saj se v tem času premalo poslužujemo tega.

Ustvarjalne delavnice z babicami v Oranžni igralnici

26.11. smo v Oranžni igralnici otvorili adventni čas. Na obisk smo povabili babice, ki so se delavnic z veseljem udeležile. Pomagale so nam izdelati čudovito praznično dekoracijo, lesene snežake, božičke, jelenčke ter zimsko hiško.
Druženje z babicami je zmeraj nekaj posebnega in otroci so se ga zelo veselili. Vzdušje je bilo sproščeno in ustvarjalno. Vse babice so bile zelo kreativne in ob pomoči malih prstkov so nastali čudoviti izdelki, s katerimi bomo okrasili naše vrtčevske prostore, nekaj od njih pa bomo tudi prispevali za vrtčevski bazar.
Dopoldan je ob praznični glasbi, delavni vnemi ter klepetanju hitro minil. Ob zaključku smo babice pogostili s kavo, čajem ter piškoti in se od njih poslovili s simboličnim darilcem. Hvaležni smo jim za tako številčen obisk in se jim zahvaljujemo za lepo preživet dopoldan, katerega v tem hitrem tempu življenja zelo cenimo.

TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V ZELENI IGRALNICI

V Zeleni igralnici smo se odločili, da si bomo čim več slovenske hrane sami naredili.

Pripravili smo se na Tradicionalni slovenski zajtrk – izdelali smo si pogrinjke, naredili maslo in spekli kruh z Jakovo babico.

Obiskala sta nas tudi čebelarja ga. Suzana Rejak Breznik in g. Aleš Vanek, ki sta nam pripravila krasni predstavitvi čebel in čebelarskih del ter pokušino različnih vrst medu.

Nato smo imeli tudi delavnico z go. Andrejo Holer, kjer smo si pripravili sladico (pečena jabolka z nadevom).

Trudili smo se tudi in se še zmeraj, da pri obrokih zavržemo čim manj hrane ali nič in nam zelo dobro uspeva.

Teden slovenske hrane v Modri igralnici

V tednu od 11.11. do 15.11. smo praznovali teden slovenske hrane. V ponedeljek nas je obiskovala čebelarka ga. Suzana Rejak Breznik, kjer smo imeli priložnost poskusiti različne okuse medu. Bilo je super sladko!

Naslednje dneve smo se pogovarjali o zdravi in nezdravi hrani. Naredili smo plakat in nanj prilepili slike sadja, zelenjave in sladkarij. Naučili smo se, kaj je dobro za naše telo in kaj ni tako zdravo. Izdelovali smo tudi čebelice –  našo kranjsko sivko, prav tako smo se pogovarjali o naši posebni slovenski čebelici. Izvedeli smo več o naši državi, Sloveniji, in kaj jo dela posebno, kot so naša himna, zastava in slovenski plesi ter pesmi.

V petek pa smo imeli super tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo domači kruh, maslo, med, jabolko in pili mleko. Nato nas je obiskoval čebelar g. Aleš Vanek, ki nam je povedal kaj je delo čebelarja.

Bilo je res zabavno in veliko smo se naučili!

Usposabljanje vrstniških mediatorjev 2. del – petek, 22. 11. 2024

Z dvajsetimi učenci osnovnih šol Cerkvenjak–Vitomarci, Sveta Trojica in Sveta Ana se že ves petek nahajamo v Lokavcu, kjer se usposabljamo za vrstniške mediatorje. Prvi del usposabljanja smo izpeljali že v ponedeljek, 11. 11. 2024 na OŠ Trojica, danes smo nadaljevali s celodnevno delavnico na podružnični šoli Sv. Ane v Lokavcu, kjer bomo prespali in jutri dopoldan nadaljevali z aktivnostmi.

Kaj pa je vrstniška mediacija? Vrstniška mediacija je proces, ko vrstniški mediator vzpostavi razgovor med sprtimi učenci, ki iščejo rešitev.

NAMEN VRSTNIŠKE MEDIACIJE:

–  »nova« pot reševanja konfliktov

–  umesti konflikt kot priložnost

–  izboljšanje odnosov

– učenje reševanja problemov in aktivnega poslušanja

– vplivanje na disciplino v šoli

Zraven trdnega dela in učenja smo se tudi igrali, sproščali, zabavali, plesali, navrh vsega pa tudi kepali.

Spodaj je nekaj utrinkov iz prvega in drugega dela usposabljanja.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. novembra 2024, smo na OŠ Sveta Ana obeležili dan slovenske hrane v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnje geslo je bilo: Moj naj zajtrk! Delovni dan smo pričeli z radijsko objavo in učence seznanili s cilji projekta ter jih ozavestili o pomenu domače, lokalno pridelane in tradicionalne slovenske hrane. Po objavi smo s skupnimi močmi na hodniku šole ob spremljavi naših harmonikarjev v en glas prepevali pesem Čebelar. Sledil je zajtrk sestavljen iz okusnega domačega kruha, slastnega mleka in masla ter seveda sladkega medu. Ob koncu smo se posladkali s slastnim jabolkom. Za tako zdrav in okusen zajtrk se lahko zahvalimo lokalnim dobaviteljem. Mleko je prispevala kmetija Šnajder – Ornik, maslo kmetija Smrke, kruh kmetija Mihelič, med čebelarstvo Kapl, jabolka pa kmetija Goznik.

Hvala vsem.

Na šoli smo gostili tudi prav posebne goste, ki so skupaj s prvošolci zajtrkovali v jedilnici naše šole. Pred tem so ob spremljavi harmonikarjev še enkrat zapeli pesem Čebelar, nato pa so prvošolci g. županu, predsednikom lokalnih društev, g. župniku, ravnatelju, podravnateljicama, članom sveta zavoda in ostalim prisotnim pripravili še kratek kulturni program. Sledil je slasten zajtrk.

Ob okusnem zajtrku in mirnem klepetu smo preživeli prijetno jutro.

Teden slovenske hrane v Rdeči igralnici

V Rdeči igralnici smo Teden slovenske hrane obeležili z različnimi aktivnostmi. Za uvod nas je obiskala gospa Suzana Rejak Breznik, katera se med drugim ukvarja tudi s čebelarstvom. Predstavila nam je nekaj zanimivih dejstev o čebelah ter čebelje izdelke, s katerimi smo se lahko tudi posladkali.

V igralnici smo na praktičnem primeru spoznali potek priprave kruha ter ga zamesili. Prijazne kuharice smo prosili, da so nam ga spekle in sledila je slastna pokušina. Imeli smo pravi majhen leseni mlin in otroci so z navdušenjem opazovali, kako so se trda pšenična zrna spreminjala v mehko moko.

S šolskim avtobusom smo se odpravili na krajši izlet na Domačijo Kapl. Tam nam je gospodar Viktor Kapl pokazal različna orodja in priprave, s katerimi so si nekoč pomagali pri pridelavi hrane. Sprehodili smo se tudi do čebelnjaka, sadovnjaka in pašnika s kozami. Gospodarica Darinka Kapl nam je ob koncu obiska pripravila okrepčilo. Vožnja z avtobusom je bila za otroke seveda posebna izkušnja.

V petek smo praznovali Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskal nas je čebelar domačega čebelarskega društva gospod Aleš Vanek in nam predstavil delo čebelarja ter pomen čebel za človeštvo oziroma življenje.

(Skupno 151.168 obiskov, današnjih obiskov 86)
DOSTOPNOST