Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pred OŠ Sveta Ana smo pred devetimi leti postavili kažipot z imeni glavnih mest držav Evropske unije in dodali še zračne razdalje.

Čas in vremenske neprilike so načele lesene dele našega kažipota, zato smo ga letos na pobudo našega ravnatelja obnovili.

Pri delu so se vključili tudi učenci sedmega razreda v okviru naravoslovnega dneva Eko dan in dan Zemlje.

Les smo primerno obdelali, nanj vžgali napise in površino dobro zaščitili. Pri demontaži in ponovni montaži smo imeli pomoč občanov, slamnato streho pa nam je obnovilo podjetje »Slamnata streha«, ki je tudi prvič doniralo streho pokrito s slamo.

Za pomoč se učenci in delavci šole zahvaljujemo ravnatelju Borisu Mlakarju, družini Golnar iz podjetja Domača in umetna obrt in posredništvo iz Slamnata streha iz Sovjaka (Sveti Jurij ob Ščavnici) in Milanu Roli za pomoč pri ponovni postavitvi strehe in namestitvi tabel.

Kažipot bo učni pripomoček za učenje na prostem pri rednem pouku in dnevih dejavnosti. Mimoidoči pa bomo lahko obnovili svoje znanje geografije.

Za realizacijo zadane naloge obnove kažipota sva poskrbeli Ana Šnofl, učiteljica geografije in Irena Rola Bek, učiteljica tehnike in tehnologije.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST