Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani,

čebelarsko društvo Sveta Ana skupaj z občino in Osnovno šolo Sveta Ana sodeluje v akciji #PRVAčebela, v kateri se spodbuja razvoj slovenskega čebelarstva in v kateri je možno brezplačno dobiti učni čebelnjak.

#PRVAčebela bo tudi v letu 2022 štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na slovenskih osnovnih in srednjih šolah, postavila učne čebelnjake s panji in čebeljimi družinami. Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije je bil v ta namen do vključno 24. 1. 2022 odprt javni razpis, na katerega se je prijavilo tudi naše čebelarsko društvo in se uvrstilo med upravičence, ki so ustrezali razpisnim kriterijem in se v drugem krogu potegujejo za prejem učnega čebelnjaka.

Učni čebelnjak dobi društvo, ki bo prejelo največ glasov, zato vas prosimo za glasovanje na spodnjih povezavah:  

https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/?fbclid=IwAR0ipOZ4P5zg8MZSiDTF_NYuNHd9hH9VU1ufaOm5uLxRpNbFrO_DFS96k5M

https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/#drustva

https://www.facebook.com/prva.osebna/

Veseli bomo vašega glasu in se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

O GLASOVANJU

Drugi krog/glasovanje poteka med 1. in 28. 2. 2022. Zbrani glasovi oziroma zbrane »čebelice« se bodo pretvorile v točke, te pa se bodo prištele številu točk, ki jih je posamezni prijavitelj dosegel na prvem/komisijskem delu razpisa.

Trije upravičenci, ki bodo na način seštevanja točk dosegli najvišje število točk, bodo prejemniki tipiziranega učnega čebelnjaka, čebeljih panjev in treh čebeljih družin. Četrtega upravičenca izmed štirih PRVA* ne glede na doseženo število točk lahko izbere direktno.

Izbrana štiri čebelarska društva bo ČZS o prejemu pisno obvestila do najkasneje 5. marca 2022, postavitev in uradna otvoritev čebelnjakov pa se bo zgodila do 20. maja 2022, ko obeležujemo svetovni dan čebel.

*Sponzor učnih čebelnjakov je PRVA Pokojninska družba, d.d.

Glasovanje za učni čebelnjak – Čebelarsko društvo Sveta Ana – OŠ Sveta Ana – Občina Sveta Ana

Prosim, delite naprej, hvala in hvala za vaš glas.

S spoštovanjem,

Aleksander Šijanec, ravnatelj

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST