Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 5. 6. 2024, smo se tretješolci podali na pot proti Celju. Tam smo najprej obiskali Hermanov brlog oz. Muzej igrač, ki je edini otroški muzej v Sloveniji, njegova maskota pa je lisjak Herman. Ogledali smo si stare igrače in tudi gostujočo razstavo Muzeja krapinskih neandertalcev s Hrvaške. Sledila je delavnica, kjer smo si izdelali neandertalca pa svojih željah. Tudi igre ni manjkalo – otroci so se preizkusili kot pravi delavci v banki.

Naslednja postaja je bila jama Pekel, v kateri smo se zadržali eno uro. Toplo smo se oblekli, saj je bilo v jami le 10 °C. Ogledali smo so jamske kapnike, stebre, zavese, jamski potok Peklenščica in slap, jamskega rakca, mahove in lišaje ter zanimive podobe, ki so burile našo domišljijo. Izkusili pa smo tudi to, kako je v temi takrat, ko ne sveti nobena luč – bilo je res temno, kot še nikoli.

Ob jami je veliko igral, katera smo dodobra izkoristili. Zraven smo se še posladkali s sladoledom, potem pa se polni novih znanj, dogodivščin in madežev na oblačilih odpravili domov.

 

Razredničarki Kaja Štefanec in Teja Franc

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST