Skoči na glavno vsebino
Select Page

Teden otroka s klovnom Karlijem v Rdeči igralnici

Ob letošnjem tednu otroka smo v Rdeči igralnici v goste povabili starega znanca našega vrtca – klovna Karlija in se skupaj z njim podali različnim dogodivščinam naproti. Bilo je zares sproščeno, veselo in predvsem zabavno. 

V ponedeljek smo se odpravili na športni stadion, kjer smo se Karliju pridružili na olimpijskih igrah. Otroci so se udejstvovali v štirih disciplinah: tek čez ovire, met rakete, skok v peskovnik ter premagovanje ovir. V torek nas je najprej v igralnici obiskala Botra Jesen s polno košaro jesenskih pridelkov, nato pa smo se podali na daljši sprehod in med potjo nabirali kostanje. Le te smo potrebovali za popoldanski kostanjev piknik, kateri je potekal v družbi staršev in sorodnikov. V sredo smo se v družbi našega prijatelja klovna Karlija odpravili v telovadnico osnovne šole. Tam smo se igrali igre zaupanja in sodelovanja. V četrtek nam je klovn Karli pripravil predstavo Karlijeve vragolije. Teden smo zaključili v petek s kino predstavo. V igralnici smo si na velikem platnu ogledali risanko Superdeževnik. Povabili smo tudi otroke in vzgojiteljici iz Rožnate igralnice. Kot se za takšen dogodek spodobi, smo se seveda pogostili tudi s kokicami. Veseli dejstvo, da je teden otroka minil v pozitivnem in prijetnem vzdušju, bilo je obilo smeha ter dobre volje, otroci so resnično uživali.

Teden otroka v Vijolični igralnici

Otrok, nepopisan list

  • V ponedeljek, 7. oktobra, nas je skupaj s šolarji, obiskal lovec. Povedal nam je veliko zanimivih informacij o lovu in živalih.
  • V torek smo si pripravili pravi kino. ‘Nakupili’ smo vstopnice in kokice, ter si ogledali risanko Zog.
  • V sredo je sledil sprehod v gozd, kjer smo nabirali in spoznavali gozdne plodove – vse od želodov, žira, kostanjev. 
  • V četrtek so nas obiskali babice in dedki, s katerimi smo zaplesali ples, se podružili in se ‘posladkali’ z okusnimi kostanji. 
  • V petek sta nas obiskala knjižničarka, ga. Lidija Kocbek in njen prijatelj Dežnik. Prebrala nam je zanimivo pravljico Repa velikanka. Nato je sledilo barvanje in okraševanje dežnikov.

TEDEN OTROKA V RUMENI IGRALNICI

V tednu otroka smo si v RUMENI IGRALNICI zamislili nekaj zanimivih dejavnosti. 

PONEDELJEK  se je pričel v znaku druženja z otrok RUMERNE in ORANŽNE IGRALNICE pri igri ter ustvarjanju. Otroci so na nepopisane liste po svoje ustvarjali z barvami jeseni. Iz tega bo kasneje nastala dekoracija za hodnik.

TOREK je bil precej okusen, saj smo si pripravili sadni zmešanček, ki nam je prav dobro teknil in nas napolnil z vitamini, ter s izkazal za sadno poslastico. Na ta dan nas je s svojim obiskom presenetila tudi botra Jesen. V naši igralnico je prišla z polno košaro jesenskih dobrot in pisanega listja. V torek smo si ogledali še kratko risanko Gosenica Tinka v gozdu. 

Popoldan so nas obiskali starši. Skupaj smo uživali na kostanjevem pikniku.

V SREDO so si otroci ogledali kratko lutkovno predstavo Dom za zajčka in miško, poustvarjeno po istoimenski knjigi Rosalinde Kightley. Po končani predstavi, smo se lahko igrali z igralni predstave (plišastimi igračkami), otroci pa so dobili tudi posodo z različnimi jesenskimi plodovi in listjem, ki smo si jih ogledali, jih poimenovali, mešali, prelagali, basali…otroci so s plodovi hranili tudi plišaste živali.

V ČETRTEK nas je obiskala gospa Lidija iz šolske knjižnice in nam pripravila prav posebno dejavnost. Obiskala pa nas ni sama, temveč skupaj z dežnikom. Še dobro, da sva tudi Polona in Tjaša prinesli vsaka svoj dežnik, tako so lahko dežniki skupaj zaplesali, skupaj so lahko šli na sprehod. Seveda, dežniki so na ples in sprehod povabili tudi otroke in tisti, ki so to želeli so se lahko pridružili. Ker smo mi še majhni in težko pridemo do šolske knjižnice, nam je gospa Lidija del knjižnice prinesla kar v vreči. Otroci so takoj pohiteli h knjigam in začeli listati. Kako lepe zanimive knjige. Za konec si je vsak otrok izbral eno barvico in barvali smo dežnike izrezane iz papirja. Kakor kdo želi, malo enega, malo drugega. Na koncu so vsi postali prav posebni.

V PETEK smo z našimi prijatelji iz ORANŽNE IGRALNICE plesali in peli na čudovite otroške pesmi, ki nam jih je zaigrala sodelavka Jana na flavto. Ogledali smo si kako se flavta sestavi, kdor je želel pa si je lahko inštrument od bliže pogledal in se ga dotaknil. 

 

Teden otroka v Modri igralnici

Teden otroka je bil poln zabave in ustvarjalnosti.

  • V ponedeljek smo se igrali mlade reševalce. Poslušali smo predstavo O ” Križem kapici”, ki je pomagala drugim in tako pokazala, kako pomembno je biti sočuten. Kasneje smo se tudi sami igrali in se preizkušali v pomoči drugim.
  • V torek smo odšli po kostanje, nato pa se popoldne zabavali v družbi dedkov in babic.
  • Sreda pa je bila prav posebna, saj smo praznovali rojstni dan v pidžamah, kar je prineslo veliko smeha in zabave.
  • V četrtek smo se posvetili glasbi. Jana je prinesla svoje instrumente, mi pa smo ugotavljali kakšen instrument igra, bilo nam je tako všeč, da smo si kasneje izdelali svoje instrumente.
  • Petek pa je bil športno obarvan, saj smo se v telovadnici razgibali po želji otrok.

Cel teden je bil poln lepih trenutkov in ne pozabite: “Otroci so naše največje bogastvo; njihova radovednost in igra nas učita, kako videti svet z očmi čudežev.”

DOSTOPNOST