Skoči na glavno vsebino
Select Page

Olimpijska bakla pri Sveti Ani

V sredo 19.6.2024 je v našo občino prispela olimpijska bakla. Kar veliko doživetje je nositi baklo in teči krog na prenovljenem stadionu. To čast so imeli vsi učenci šole, otroci vrtca iz Modre igralnice ter učitelji na čelu z županom in ravnateljem. Po uspešno izvedenem dogodku nas je čakala mrzla sladica- kornet. Veselimo se naslednjega srečanja z olimpijsko baklo čez 4 leta!

Predaja ključa

V petek, 14. 6. 2024, je na športnem igrišču potekala tradicionalna predaja ključa. Preden so ga devetošolci dali iz svojih rok, so se morali osmošolci preleviti v potapljače in opraviti nekaj (bolj ali manj zabavnih) nalog. Najprej so na kratki modni reviji predstavili svoja potapljaška oblačila in opremo, nato pa se je začelo »resno« tekmovanje. V dve skupini razdeljeni potapljači so se pomerili v poligonu, kjer so si podajali štafeto – vodno pištolo, s katero so na koncu morali podreti plastične lončke. Nato so morali pokazati svoje plesne in pevske veščine. Sledilo je lovljenje jabolk z usti iz vode, pri čemer so osmošolci pokazali veliko borbenosti in vztrajnosti, takoj zatem pa se je moral vsak izmed njih predstaviti vsem prisotnim z eno povedjo. Njihovim izjavam smo se dodobra nasmejali, komisija pa je sproti pridno beležila točke, ki so jih pridobili. Sledilo je iskanje ključa, ki se je tokrat skrival na mehkem – v telovadni blazini. Preden pa so ga devetošolci dokončno predali, so morali osmošolci poklekniti in dati slavnostno zaobljubo, v kateri so morali obljubiti tudi sledeče: » … da bomo pridni kot vi, da bomo spoštovali učitelje, sodelovali pri pouku in delali vse domače naloge … Obljubljamo tudi, da bo šola ostala čista in nepoškodovana. Obljubljamo, da bomo spoštovali vse delavce šole .«

Devetošolci so odpeli še svojo himno in s tem simbolično zaključili pomembno poglavje svojega življenja ter hkrati začeli odpirati novo, ki bo nedvomno polno prijetnih in malo manj prijetnih izzivov. Generacija 2015–2024, srečno na vaši novi poti. Kakršnakoli že bo, podkrepite jo s svojo srčnostjo in pristnostjo. Pogrešali vas bomo!

DOSTOPNOST