V tednu od 11.11. do 15.11. smo praznovali teden slovenske hrane. V ponedeljek nas je obiskovala čebelarka ga. Suzana Rejak Breznik, kjer smo imeli priložnost poskusiti različne okuse medu. Bilo je super sladko!
Naslednje dneve smo se pogovarjali o zdravi in nezdravi hrani. Naredili smo plakat in nanj prilepili slike sadja, zelenjave in sladkarij. Naučili smo se, kaj je dobro za naše telo in kaj ni tako zdravo. Izdelovali smo tudi čebelice – našo kranjsko sivko, prav tako smo se pogovarjali o naši posebni slovenski čebelici. Izvedeli smo več o naši državi, Sloveniji, in kaj jo dela posebno, kot so naša himna, zastava in slovenski plesi ter pesmi.
V petek pa smo imeli super tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo domači kruh, maslo, med, jabolko in pili mleko. Nato nas je obiskoval čebelar g. Aleš Vanek, ki nam je povedal kaj je delo čebelarja.
Bilo je res zabavno in veliko smo se naučili!