Skoči na glavno vsebino
Select Page

Evropsko združenje glasbe v šolah (EAS) je povabilo k praznovanju prvega mednarodnega dne glasbe v osnovnih šolah.

Na naši šoli OŠ Sveta Ana je praznovanje potekalo v torek, 15. 3. 2022. Tema prvega leta je bila »Moč glasbe« in pesem »Together«, ki so jo pevci naših pevskih zborov zapeli pod mentorstvom zborovodkinje Nataše Petek. Učiteljica Nataša je pripravila tudi izvedbo mednarodnega dne glasbe, za kar se ji iskreno zahvaljujem.

Prvo šolsko uro nas je v telovadnici obiskala priznana slovenska skladateljica, zborovodkinja in dirigentka, ga. Tadeja Vulc. S pevci združenih pevskih zborov naše matične in podružnične šole je predstavila šolsko uro pevskega zbora z upevanjem, segrevanjem telesa, dihalnimi vajami, skratka z vsemi strokovnimi elementi vaje pevskega zbora. Sodelovali smo lahko tudi učenci in učitelji matične ter podružnične šole iz Lokavca v občinstvu. Učenci pevskega zbora so zapeli čudoviti skladbi: Together in Vulčevo Pustna. Učenec Metod Šijanec je z gospo Tadejo Vulc izvedel intervju, v katerem smo nekaj več izvedeli o njenem življenju, delu, zaposlitvi, skladanju, nastopanju, itd. Dogodek nam bo ostal še dolgo v lepem spominu, gospe Tadeji Vulc pa se zahvaljujemo za njen prispevek.

Učenci 6. in 8. razreda so pri glasbeni umetnosti skupaj s knjižnično informacijskim znanjem pod mentorstvom učiteljice Nataše Petek raziskovali naše slovenske skladatelje od renesanse pa do današnjih dni. V ta namen sta knjižničarki Lidija Kocbek in Ana Šnofl pripravili čudovito razstavo po hodnikih naše šole.

Vsem udeleženim pri organizaciji in izvedbi mednarodnega dne glasbe se iskreno zahvaljujem, še posebej učiteljici gospe Nataši Petek, ravno tako pa tudi g. hišnikoma in g. računalničarju za tehnično pomoč, gospodični Nuši Kacijan za snemanje in montažo predstavitvenega videa ter ga. kuharicam za pripravo dobre malice.

1. Evropski dan glasbe v šoli EuDaMuS (projekcija)

Aleksander Šijanec, ravnatelj

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST